ជំងឺឈឺក្រពះ ជាបញ្ហាដ៏សំខាន់មួយ ក្នុងចំណោមជំងឺផ្សេងៗ
ជាច្រើនទៀត ដែលបណ្តាលមកពីការទទួលអាហារ និង ភេសជ្ជ មិនបានត្រឹមត្រូវ ឬ
មិនបានទៀងទាត់ពេលវេលា ឬ បណ្ដាលមកពីការទទួលស្រា ឬ ស្រាបៀរ ច្រើនពេក ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាវិធីងាយៗ
មួយចំនួនសម្រាប់ព្យាបាលជំងឺឈឺក្រពះ ឱ្យជាសះស្បើយឡើងវិញ
បានក្នុងរយៈខ្លី ។
១/ ឈប់ទទួលទានអាហារពីរម៉ោងសិន ដើម្បីមើលថា
តើក្រពះរបស់អ្នកឈប់ឈឺហើយឬ នៅ៖ រួចសម្រាក នៅលើគ្រែ ឬ សាឡុង របស់អ្នក
បន្ទាប់មក ដាក់ខ្នើយមួយនៅក្រោមជើងដើម្បីឱ្យជើងរបស់អ្នក
នៅខ្ពស់ជាងក្បាលរបស់អ្នក រួចបិទភ្នែក ព្យាយាមសម្រាក ។
២/ សូមព្យាយាមទទួលទានខ្ញី ដើម្បីកាត់បន្ថយការក្អួតចង្អោរ
ការសិក្សាជាច្រើន
បានបង្ហាញខ្ញីអាចជួយព្យាបាលការក្អួតចង្អោរបានយ៉ាងស័ក្ដិសិទ្ធិ ។
យកសម្រកខ្ញី ឬខ្ញីស្រស់ លាយជាមួយទឹកឃ្មុំបនិ្តច ដើម្បីធ្វើឱ្យតែខ្ញី
អាចជួយព្យាបាលការក្អួតចង្អោរ និងកាត់បន្ថយការឈឺក្រពះ បានភ្លាមៗ ។
សូមទទួលទាន ៣ដង ក្នុង១ថ្ងៃ ។ វាក៏អាចព្យាបាល ការក្អួតចង្អោរ
សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបាន ផងដែរ ។
៣/ យកទឹកក្តៅឧណ្ឌៗ ដាក់ស្អំ នៅលើពោះរបស់អ្នក ធ្វើបែបនេះ
អាចបំបាត់ការឈឺចាប់នៅពេល
៤/ ទទួលទានទឹកដោះគោមួយកែវ
ជារៀងរាល់ថ្ងៃ ព្រោះថា ទឹកគោះ អាចជួយបន្សាបសារធាតុអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ
របស់អ្នក ដែលតែងតែធ្វើឱ្យអ្នកមានអាការឈឺចាប់ នៅចុងដង្ហើមម្តងៗ ។
ម្យ៉ាងវិញទៀត
សូមជៀសវាង ការទទួលទានអាហារណា ដែលមានជាតិហ្គាស ស្រា ឬ ស្រាបៀរមួយរយៈសិន រហូត
បានជាសះស្បើយ ។ ខាងក្រោមគឺជាប្រភេទផ្លែឈើដែលមានប្រយោជន៍សំរាប់ក្រពះ
-ផ្លែពពាយ
ពពាយគឺរុក្ខជាតិមួយប្រភេទដែលគេតែងតែយកទៅធ្វើជាអន្លក់
ផ្ទាប់
ជាមួយប្រហុក ផ្អក ទឹកគ្រឿង ឬញាំជាដើម។ ជាពិសេសរុក្ខជាមួយ
ប្រភេទនេះគឺជាប្រភពនៃវីតាមីន B12 ដ៏សម្បូរបែប។
ជាមួយប្រហុក ផ្អក ទឹកគ្រឿង ឬញាំជាដើម។ ជាពិសេសរុក្ខជាមួយ
ប្រភេទនេះគឺជាប្រភពនៃវីតាមីន B12 ដ៏សម្បូរបែប។
នៅក្នុងពពាយ ១០០ ក្រាម មានអាស៊ីតហ្វូលីក (Folic) ៦៦ ក្រាម ស្មើនឹង ១៦.៥ ភាគរយនៃ
អាស៊ីតហ្វូលីក ដែលយើងត្រូវការក្នុងមួយថ្ងៃ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះវាជាអាហារដ៏ល្អសម្បូរជាតិ
កាល់ស្យូម ដែលអាចជួយការពារជំងឺពុកឆ្អឹង និងសុខភាពឆ្អឹង។
ការព្យាបាលជំងឺឈឺក្រពះត្រូវជ្រើសពពាយចាស់បំផុត
យកពពាយចាស់ៗលីងជាមួយអំបិលឲ្យឡើងក្រហម
(តែមិនត្រូវឲ្យខ្លាចទេ)។ បន្ទាប់មកយកពពាយដែលបានលីងនោះទៅ កិនឲ្យម៉ត។
ម្តងអ្នកត្រូវបរិភោគមួយស្លាប់ព្រាកាហ្វេសនៃម្សៅដែលអ្នកបានកិន
ហើយទំពារឲ្យបាន ២០ដងយឺតៗមុននឹងលេបចូល។
អ្នកក៏អាចផឹកវាជាមួយទឹកនៅពេលព្រឹក មុនពេលបរិភោគអាហារ ហើយបន្តធ្វើបែបនេះឲ្យបានរយៈពេល ១៥ ថ្ងៃ អ្នកនឹងទទួលបានលទលទ្ធផលយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ ប្រិនបើអ្នកមានជំងឺធ្ងន់ធ្ងរត្រូវតែចំណាយពេលយុរជាងនេះ។
បញ្ចាក់៖
ប្រសិនបើមានបញ្ហាធ្ងន់ធ្ងរពេកគួរតែទៅពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ
ដើម្បីទទួលយកមតិយោបល និងវិធីព្យាបាល។
-ប៉េងប៉ោះ
-ប៉េងប៉ោះ
ក្នុងប៉េងប៉ោះផ្តុកទៅដាយវីតាមីន
C ជួយទប់ស្កាត់របួសកោសិកា
អាចបណ្តាលឲ្យកើតមហារីក ។ ប៉េងប៉ោះជាអាហារដ៏អស្ចារ្យ
ដើម្បីប្រឆាំងទប់ទល់មហារីកសុដន់ មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត មហារីកមាត់
មហារីកក្រពេញលំពែង និងមហារីកពោះវៀន ។
ការពិតចេកជាផ្លែឈើ១ដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកកើតជំងឺអំពីផ្លូវពោះវៀន
ព្រោះងាយរំលាយបំផុត ។ អ្នកជំនាញការជីវជាតិចាត់ទុកថា ទទួលទានចេក១ផ្លែក្នុង១ថ្ងៃ
នឹងជួយបង្កើន “ថាមពល” សម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។ នៅប្រទេសមួយចំនួនដូចជាៈ
ឥណ្ឌា រូបមន្តធ្វើនំប៉័ងនៅផ្ទះសុទ្ធតែមានបន្ថែមចេក ។
-ផ្លែដូង
ទឹកដូងត្រូវបានរៀបលំដាប់ទី២
ក្នុងក្រុមសារជាតិរាវបរិសុទ្ធ បន្ទាប់ពីទឹកស្អាត ។
ទឹកដូងជួយបន្ថយបញ្ហាអំពីផ្លូវម៉ូត និងកំទេចបាក់តេរីផ្លូវពោះវៀន ។
-ផ្លែល្ហុង
ទទួលទានល្ហុងទុំជាប្រចាំមានប្រសិទ្ធភាពរំញោចប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ, បន្ថយរោគសញ្ញាពិបាករលាយ ឬ ព្យាបាលទល់លាមកប្រសិទ្ធភាព ។
អង់ហ្ស៊ីម Papain និង Chymopapair ក្នុងល្ហុងស្រូបយកលឿនប្រូតេអ៊ីន
ជួយឲ្យក្រពះធូរស្រាលដោយវិធីជំរុញការបង្កើតអាស៊ីតល្អ ។
-ផ្លែប៉ោម
ផ្លែប៉ោមជាប្រភេទផ្លែឈើពោរពេញដោយជីវជាតិ
មានប្រសិទ្ធភាព
រុញថយក្រោយការរីកចម្រើនរបស់បាក់តេរីគ្រោះថ្នាក់
នៅក្នុង
ពោះវៀន ។ ប៉ុន្តែ
គួរទទួលទានប៉ោមតែ១ផ្លែក្នុង១ថ្ងៃ, ទទួលទាន
ច្រើនពេក នឹងធ្វើឲ្យទល់ខ្យល់, ឥទ្ធិពលបញ្ច្រាស់ ។
ប្រភពឯកសាៈ
www.evrey.com.kh,
www.khmeronlinenews.com
www.googleimage.com
http://www.mungkulkar.com/
No comments:
Post a Comment